Schoon Loont

Schoon Loont: een schone school  loont
Onder de naam ‘Schoon Loont’ worden verenigingen en scholen in de gemeenten Schiedam en Vlaardingen opgeroepen samen met leerlingen en leden te zorgen voor een schone omgeving en te streven naar een afvalvrije school of vereniging. De gemeenten en Irado ondersteunen  hierin met verschillende middelen.

Plastic afval  in de plastic container.
Deelnemende scholen en verenigingen ontvangen van Irado gratis een container voor het apart inzamelen van plastic verpakkingsafval. Doordat dit afval niet meer bij het restafval terecht komt, vermindert de hoeveelheid restafval en wordt direct bespaard op de kosten voor afvoer hiervan. Ongetwijfeld bestaat het (zwerf)afval op sportverenigingen en scholen uit plastic. Lege petflesjes, drinkpakjes of fruitbakjes worden op straat gegooid of komen bij het restafval terecht. Terwijl deze afvalsoorten makkelijk te scheiden zijn en thuishoren in de container voor plastic verpakkingsafval .

 

Alle groepen onderwijs staan één keer per jaar ingeroosterd om de gehele buitenruimte schoon te maken. We hebben hiervoor handschoenen, prikkers en grijpers vanuit Irado gekregen. Maandelijks verdienen we hiermee een klein bedragje. Dit sparen we op totdat we er weer iets leuks van kunnen kopen voor onze buitenruimte.